Hoe het wimperserum te gebruiken?

Wie zou niet graag lange glanzende wimpers hebben? Alle vrouwen doen alles wat er in hun macht ligt om de conditie van hun wimpers te verbeteren. Het is belangrijk om te beseffen dat alle soort mascara of wimper extensies na verloop van tijd het tegenovergestelde resultaat kunnen geven. Tot nu toe zijn wimperserums de enige, natuurlijke manier om je wimpers te verbeteren. Hoe kun je een wimperserum gebruiken? Lees rustig verder.

Stap 1 – Verwijder make-up

De meeste, zo niet alle huidverzorgingsproducten, kunnen niet werken op een overbelaste huid. Actieve middelen kunnen niet doordringen op sporen van make-up en andere onzuiverheden. Een oogserum, een concealer of een vette oogcrème blokkeren de natuurlijke ingredienten van het wimperserum om bij de wortels te komen en om hun volledige werk te kunnen doen. Vergeet niet om je huid altijd te reinigen alvorens het wimperserum te gebruiken. Droog de huid met een handdoek, zodat er geen vocht meer zit op het ooglid. Van het merendeel van de wimperserums wordt aanbevolen om ze gebruiken voor het slapen gaan omdat je je gezicht dan toch al hebt gewassen.

Stap 2 – Toepassing
Wanneer je huid schoon is gebruik je het wimperserum volgens de instructies van de producent. De overgrote meerderheid van de producten heeft een kleine borstel applicator die eruit ziet als een eyeliner applicator. Je moet beginnen met het aanbrengen van het wimperserum vanuit de binnenste ooghoek en dan langs de wimperlijn naar de buitenste ooghoek. Er is geen noodzaak om het product op de onderste wimperlijn aan te brengen, omdat het serum hierop terecht zal komen door het knipperen. Sommige producten hebben, net als een mascara, een borstel zodat je bij het toepassen van het serum van de wortels naar de uiteinden omhoog moet wiebelen. Elke wimperserum stimuleert de haargroei, dus ook als je schaarse wenkbrauwen hebt kun je het gebruiken; zelfs als de producent niets over deze mogelijkheid vermeldt.

Stap 3 – Behandeling
De wimper groeifase beslaat 90-150 dagen en dit is de optimale tijd voor het wimperserum om te werken. Als de producent je na slechts 10 dagen verbazingwekkende wimpers belooft, dan weet je dat dat simpelweg niet waar kan zijn. De wimpers hebben tijd nodig om te groeien en als je resultaat wilt zien, moet je minstens 6 weken wachten. Voor het beste resultaat moet je proberen om een wimperserum te gebruiken voor het slapen gaan, zodat de actieve middelen genoeg tijd hebben om de follikels binnen te dringen en daar hun werk te doen.

Stap 4 – Blijf kalm en blijf het wimperserum gebruiken
Zelfs het beste wimperserum zal niet werken als je het vergeet te gebruiken. Het aanbrengen van het serum lijkt misschien veel werk, maar het duurt slechts 3 seconden en het zal een deel van je routine voor het slapen gaan moeten worden.