Hoe werkt een wimperserum?

Een effectief wimperserum moet werken volgens de belofte van de producent. Volgens de eigenschappen kan het de wimpers voller maken en verlengen. Sommige wimperserums zullen alleen hydrateren en de wimpers voeden zonder toevoeging van extra volume. Wat maakt het dat wimperserums werken op zoveel niveaus? En wat zijn wimperserums dan wel?

Nuttige informatie:

Om wimperserums doeltreffend te laten werken moet er aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Een goede applicator, een rijke formule met actieve stoffen en de toepassingsmethode.
Een wimperserum formule die is gebaseerd op natuurlijke, plantaardige ingrediënten is veilig en zeer effectief. Etherische oliën, vitamine E en B5 laten de wimpers sneller groeien en verlengen de levensfase van de wimpers. De natuurlijke formule kalmeert de huid en zorgt voor een een diepe hydratatie en voeding van de follikels en de wimpers zelf. Het mag nooit enig ongemak in de vorm van roodheid, jeuk of zwelling veroorzaken. In het geval dat dat gebeurt, moet je onmiddellijk stoppen met het gebruik van het product en contact opnemen met je huisarts voor advies. Er zijn echter mensen die een super gevoelige huid hebben dus om eventuele nadelige gevolgen te elimineren, moet er eerst een klein beetje van het wimperserum aan de binnenkant van je arm worden aangebracht om te controleren of er een reactie van de huid is. Dit is de snelste manier om te zien of een wimperserum veilig voor je is.

De applicator speelt een belangrijke rol bij de wimperserum behandeling. De borstel moet klein en puntig zijn, zodat het op de juiste manier de wimperlijn kan bestrijken. Een te grote of te stijve applicator kan het serum niet gelijkmatig verdelen. Sommige wimperserums hebben een mascara-achtige borstel en ze worden beschouwd niet zo effectief te zijn als degenen met een puntige applicator. Na verloop van tijd kunnen de wimpers sterker, glanzender en gezonder lijken, maar het zal niet leiden tot langere of vollere wimpers.

We besteden vaak geen aandacht aan de manier waarop we het wimperserum toepassen. Vergeet niet te beginnen in de binnenste ooghoek en de applicator precies op de wimperlijn naar de buitenste ooghoek te bewegen. Als het product wordt gebruikt voor het slapen gaan is er geen noodzaak om het serum op de onderste wimperlijn aan te zetten omdat het product zal worden overgedragen wanneer je ogen zijn gesloten.