Wimperserum: het type borstel

Hoe vaak heb je je schoonheidsproduct niet weggegooid, alleen maar omdat je de restjes niet kon bereiken of dat er een probleem was met het deksel? Minimaal een paar keer, toch? Eenvoudig aan te brengen en gebruiksvriendelijke verpakkingen zijn niet alleen ‘handig om te hebben’ maar ook noodzaak. De meest wimperserums komen in een plastic of glazen verpakking die om hygiënische redenen maximaal 4 ml van het product zou moeten bevatten. Het klinkt misschien hard, maar hoe minder wimperserum er in de verpakking zit, hoe beter. Het ooggebied is zeer gevoelig en vatbaar voor infecties. Het is beter om geen bacteriën te laten groeien in onze kostbare wimperserum formule. Het is altijd beter om twee kleine flesjes van het wimperserum te kopen dan één, die is veel groter is.

Het type wimperserum borstel is uiterst belangrijk met betrekking tot het succes van de behandeling. De borstel moet puntig en klein zijn. Een te brede applicator zal het product niet gelijkmatig verdelen en het zal moeilijk zijn om de kleine wimpers aan de onderkant van de wimperlijn te bereiken zonder dat de borstel in het oog komt. De mascara-achtige borstel komt met de voeding niet bij de wimperwortels en daarom kunnen dit soort wimperserums gewoon niet effectief zijn. De wimperserums met dit soort ronde borstels kunnen worden gezien als een wimperbehandeling bijvoorbeeld wanneer we extensies dragen of wanneer onze wimpers tijd tot tijd moeten worden gekamd. Wanneer de wimper extensies moeten worden verwijderd, kun je geen mascara of wimpertang gebruiken, maar moeten de wimpers opnieuw worden gevormd. Deze vorm van wimperserum als een soort gel zou een geweldig idee kunnen zijn.

Een wimperserum voor iedereen

Een wimperserum is een universeel schoonheidsproduct. Vrouwen vinden het geweldig, maar er is een groeiende tendens van mannen die het steeds vaker gaan gebruiken. We zeggen altijd dat vrouwen er mooi uit moeten ziet, maar vandaag de dag, willen ook mannen voor zichzelf zorgen en willen ze niet dat hun behoeften worden verwaarloosd. Vroeger gebruikten mannen alleen zeep en scheerschuim. Die tijden zijn veranderd. Nu heeft elke schoonheidsbedrijf een lijn gewijd aan de ‘andere’ sexe. Gelukkig hoef je bij wimperserums het geslacht van de gebruiker niet te onderscheiden. Alle wimpergroeiproducten kunnen worden gebruikt door zowel mannen als vrouwen en de resultaten zullen precies hetzelfde zijn.

De belangrijkste rol van het wimperserum is om de wimpers veel langer en voller te maken. Gedurende de hele behandeling worden de wimpers follikels gevoed en gehydrateerd, zodat ze kunnen beginnen met het produceren van volle en gezonde wimpers. Een goed wimperserum is geen modegril, maar een must voor diegenen die het haar van hun wenkbrauwen en wimpers zijn verloren als gevolg van een ziekte. Wanneer het noodzakelijk is dat de groeisnelheid en de levensfase van de wimpers worden verhoogd is een wimperserum de enige optie. Wanneer de wimper optimaal wordt gestimuleerd kan deze binnen 14 dagen groeien en later uitvallen dan gewoonlijk.

Tal van dermatologische testen zijn uitgevoerd voorafgaand aan het vrijgeven van de wimperserums op de markt. Elke wimper product is getest op honderden vrijwilligers om een onomkeerbaar effect uit te sluiten. De huid rondom de ogen is zeer delicaat en gevoelig en daarom moeten alle wimperserums voldoen aan de hoogste normen. De formule van elk wimperserum is op basis van natuurlijke ingrediënten gevonden in fruit en andere planten. Geen van de betere wimperserums is getest op dieren.

Als je net klaar bent met de radiotherapie of chemokuur kun je beginnen met behulp van enkele wimperserums zonder dat je angst hoeft te hebben voor irritatie. Lees altijd de handleiding voordat je het product gaat gebruiken. Degenen die contactlenzen dragen, moeten niet vergeten om hun contactlenzen uit te doen alvorens ze het wimperserum gaan gebruiken. Als je huid super gevoelig is, kun je het wimperserum testen op je pols en een paar minuten wachten om te controleren of er geen allergische reactie optreedt.